גבינת אסיאגו
|
|
שם לועזי : Asiago Cheese
גבינת אסיאגו היא גבינה איטלקית שמקורה בעיירה קטנה בהרים האלפים של איטליה, שזהו שמה, שם החלו לייצר את הגבינה כבר במאה ה-11. האסיאגו נחשבת גבינת מותג
(D.O.P -Denominazione di Origine Protettaׂ), המוגנת על ידי החוק האיטלקי ומותר לייצרה רק בחלקים מסויימים של איטליה, ומחלב פרות שהופק במחוזות אלו.גבינת האסיאגו יכולה להגיע בצורות שונות בהתאם לתהליך היישון שלה. גבינה טריה יותר, תראה חלקה, תופק מחלב מלא ותזכיר בטעמה החמוץ מתוק את היוגורט. גבינה מיושנת, מכינים מחלב רזה, טעמיה עזים ומזכירים את הפרמזן - פיקנטים עם מעט מתיקות. האסיאגו המיושנת תיראה גושית אך תתפורר יותר ככל שזמן היישון יארך. יישון האסיאגו יכול לקחת בין 4 חודשים ועד שנתיים. גבינת האסיאגו מלאה בסידן, וויטמינים A ו-B, וניתן לאכול אותה חתוכה או להוסיפה לתבשילים שונים ולהקרמה. את הגבינה המיושנת, נוהגים לאכול כחטיף, ולפורר בסלטים, מרקים או פסטה. את האסיאגו הטריה, ניתן לאכול בכריך או פניני - טריה או מוקרמת.
שמות נוספים : Asiago Pressato, Asiago d'allevo
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|